Повернутися до звичайного режиму

Тиждень біології, хімії та екології.

«Гукати в минуле — даремна турбота, гукай у майбутнє — хто-небудь почує».

(Іван Підсуха.)

Вже традиційною формою позакласної роботи в школі стали предметні тижні.

З 16 по 20 квітня 2018 року в нашій школі проходив тиждень природничих наук ХІМІЇ, БІОЛОГІЇ та ЕКОЛОГІЇ.

План тижня включав у себе тематичний розподіл заходів. Кожен день мав своє змістовне навантаження.

Так 16. 04. 2018 День перший. Понеділок. Інформаційний. Цей день проходив під девізом: «Пізнання починається зі здивування (Аристотель).

Для учнів 5-11 класів відбулася зустріч у Музичній вітальні вітальні на тему «Природа і музика» з лектором - доцентом кафедри мовно-літературної та художньо-естетичної освіти МОІППО Петренко Ольгою Миколаївною. Цікава розповідь супроводжувалась музичними фрагментами з нетлінної скарбниці класичної музики. Ольга Миколаївна в ході презентації презентувала і полотна художників, які розкривали красу природи. І звичайно нікого не залишила байдужим жива музика.

17. 04. 2018 День другий. Вівторок.Творчий. Девіз дня:«Свої здібності людина може знати, лише спробувавши застосувати їх» (Сенека Молодший).

Учням 5-6 класі необхідно було знайти правильні відповіді при розв’язування кросвордів. Кращими виявились учні 6 класу Немирович Юлія та Цируліс Богдан.

Не залишилися осторонь в цей день і учні молодшої школи. Саме їх малюнки та поробки на тему «Моя улюблена квітка», а також виставка робіт членів гуртка «Колорит» «Зразкового художнього колективу», виробів з природного матеріалу, прикрасили шкільну рекреацію.

Разом з тим було проведено «День квіткового настрою» до якого учні кожного класу прикрасили двері класного приміщення декоративною квіткою. Коли двері кожного кабінету перетворились на символічну квіткову емблему.

А в класних кімнатах забуяли букети квітів та квіткових композицій, що значно доповнило атмосферу свята та мимовільно змусили усміхнутися не одного учня.

18. 04. 2018 День третій. Середа. Ігровий. Цей день пройшов під девізом:Гра - це є творчість, гра - це є праця, а праця - шлях дітей до пізнання світу (М. Вашуленко).

Для учнів 10 класу було проведено Хімічний «Брейн ринг» на якому учні могли не тільки перевірити, але й поповнити свої знання про елементи «Країни Металії».

А для учнів 8 класі відбувся вже традиційний в нашій школі захід «Посвята в хіміки».

А ще в цей день для учні 7 класу Абакумов Анатолій, Гоцуляк Дар'я, Стасюк Анастасія та Новак Юлія провели для учнів 1-4 класів Інформаційну хвилинку на тему: «Таємниці живої природи».

19. 04. 2018 День четвертий. Четвер. Інтелектуальний. Девіз дня:«Не думки слід навчатись, а думати» (І. Кант).

В цей день змагалися ерудити молодшої школи (розгадували загадки про Світ Природи) – кращими виявилися учні 3 класу Єфименко Олександр та Леонович Софія. Потім учні мали змогу, зі своїми улюбленцями Смішариками, повторити правила здорового способу життя під час перегляду Мульфільму «Азбука здоров'я».

А на учнів 7-11 класів чекала літературна-музична композиція «Від екології природи до екології душі», яку підготували учні 8 класу. Кожен клас отримав творче завдання, результат виконання якого яке презентували на цьому заході. До якого всі класи підійшли творчо, креативно за що їм глядачі були щоро вдячні. Окрім того відбулося і інтелектуальне протистояння - «Змагання Троянд» (капітани команд учні 11 класу: Таранова Анастасія і Бадюла Валерій). І як виявилося - перемогла дружба.

20. 04. 2018 День п’ятий. П’ятниця. Екологічний. Девіз дня: «Хто не любить природи, той не любить людину, той не громадянин» (Альберт Ейнштейн).

В цей день було проведено Весняну толоку, напередодні Дня довкілля (21.04). Цей День (кожний третій тиждень квітня відзначається в Україні з 1998 року згідно з Указом Президента України «Про День довкілля» № 855/98. ) та Міжнародного дня Землі (22.04). Де всі учні сумлінно працювали на при шкільній території. Прагнучи створити мальовничий куточок для відпочинку у нашому селі.

А цьогорічні випускники, учні 11 класу: Іконнікова Світлана, Таранова Анастасія, Согріна Надія, Волошина Анастасія, Бадюла Валерій та Галицький Артем та їх класний керівник Мула Любов Анатоліївна взяли участь у шкільній акції «Квіти рідного дому», створивши рабатку з чорнобривців – квітучих символів України. І це символічно, адже чорнобривець, по суті – «чужинець», став чи не найріднішим, збагатив культуру, духовність, став одним із символів українського народу, який уособлює дитинство, рідну матір і батька, рідну оселю.

Хочемо щиро подякувати учнівським колективам, батькам за допомогу садівним матеріалом. І сподіваємося і на подальшу плідну співпрацю у роботі покращенню Довкілля.

Сподіваємось, що проведені заходи допоможуть розширити світогляд моїх учнів, розвинути їх творчі здібності,самостійність, естетичний смак і сприятимуть зростанню інтересу до вивчення біології та хімії та екології.

Навчать їх бачити живу душу в кожній пташці, дереві чи квітці, і тому завжди допомагати пораненій пташині, замуленому джерельцю, засохлій від спраги квіточці.

Я вірю в те, що все хороше, добре, людяне переможе у дитячих серцях, що виростуть вони людьми, які над усе любитимуть рідну землю, ранні світанки і призахідний небокрай, що все робитимуть для того, щоб залишити на землі свій неповторний слід.

Тож давайте усі разом. слухаймо душу природи, як душу людини, пізнаваймо її загадкове життя, бережімо її як найкращого друга.

Вчитель біології Кривобалківської ЗОШ І-ІІІ ступенів Вербицька Зоя Володимирівна.

Кiлькiсть переглядiв: 508

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.