Незабутня екскурсія

У музеї історії порту Миколаєва

Вересень - місяць надзвичайних подій для школярів України: зустріч з однокласниками, знайомство з новими друзями, старт у цікавий світ життя під назвою «школа».

Саме так і розпочався перший осінній місяць для учнів Кривобалківської ЗОШ І-ІІІ ст. Чого тільки вартує поїздка на комфортабельному сучасному автобусі до м. Миколаєва 10.09.2014 року. 50 школярів з 5 по 10 класи в цей день побували на оглядовій екскурсії у Миколаївському морському торговельному порту і дізналися багато корисної інформації: порт розташований на лівому березі Бузького лиману за 80 км від Чорного моря, заснований у 1789 як військовий , а з середини 19 століття і до сьогодення - комерційний для експорту зерна , вугілля тощо у різні країни світу. Територія порту займає майже 100 га, тому й екскурсія підприємством здійснювалася автобусом, наданим перевізником « Оріон-авто» за підтримки Іванюка В.В., начальника морпорту та голови Кривобалківської с/р Мухарського Л.Г.

Відвідали школярі і два музеї, що передбачалося у плані екскурсії. Це Народний музей історії порту та музей героїв - ольшанців, подвиг яких у Велику Вітчизняну війну тісно переплітається з історією порту, з його основною ,на той час, найбільшою будівлею - елеватором.

Приємним сюрпризом були солодощі , які отримали діти від представника адміністрації Миколаївського морського порту. Згадка про цікаву екскурсію залишиться у пам’яті школярів надовго. Ось лише декілька відгуків:

«Екскурсія мене вразила, бо я вперше побувала у порту…2» ( Фроленко Г. уч 10 класу)

«… Мене зацікавили нові технології й великі крани. Сподобалося у музеї історії порту..»

( Панькова Н. 10 кл.)

«Цікавою була розповідь про подвиг десанту К.Ольшанського» ( Вілімовський А. уч 10 кл.)

« Я хочу поїхати ще» ( Шарапов Д., Мухарський Р. учні 10 та 9 кл.)

Поїздку цікавою і пізнавальною охарактеризували Рачковська Д. Кривий М., Бабаєв Р., Чурсіна М., Шевчук В.

Гоцуляк Ю. : « Найбільше мені сподобалося у Морському порту. Там ми бачили, як працюють люди, надзвичайну техніку: крани, кораблі, стрічкові навантажувачі…Це була чудова поїздка»

Волкова В.: « …було цікаво дізнатися про історію міста і порту. У музеї Ольшанського було цікаво і пізнавально: експонати, карти, стенди…»

Учнівський та педагогічний колективи школи щиро дякують сільському голові Мухарському Л.Г за сприяння в організації екскурсії, начальнику адміністрації морпорта

Іванюку В.В. за можливість побувати на одному з кращих підприємств Миколаєва.

Редколегія шкільної газети « Шкільні новини»

Кiлькiсть переглядiв: 94

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.